Web’de Başarı İçin Kaliteli Web Tasarım Yeterli mi?


Son yıllarda internetin hayatımızdaki yeri her geçen gün biraz daha artmakta. Her gün bir yenilik ve teknoloji değişimleri ile internetin hayatımızda sağladığı kolaylıklarda aynı oranda artıyor. İnternete olan ilgi arttıkça, firmaların da zorunlu olarak internette daha başarılı olmaya çalıştıkları kuşkusuz bir gerçek. Fakat bazı firma veya kurumlar, web’de başarının sadece kaliteli bir web tasarım olduğunu düşünerek, yatırımlarını, bir web sitesi ile sınırlandırmakta.

Web’de Başarı İçin İlk Basamak Web Tasarım


İnternet kullanıcıları, herhangi bir web sitesini ziyaret ettiklerinde, o web sitesinin elbette ki web tasarım kalitesine de dikkat etmektedir. Kalitesiz tasarlanmış bir web sitesi ile kalitesiz tasarıma sahip bir web sitesi elbette aynı olamaz. Fakat kullanıcıların, bir web sitesi için kalite puan değerlemesinde, web tasarım tek başına bir ölçüt değil. Hız, sayfa geçişleri, kullanım kolaylığı ve kategorik düzenlemelerden tutun da, web sitesinin reklam bannerlarına kadar her şey web’de başarınızı etkileyen faktörler arasındadır.
Bu yüzden, web’de başarı için sadece web tasarım ile sınırlanmak doğru değildir. Bir internet sitesinin kalitesi, yayına başlamadan, hatta kurulmadan önce başlar.



Kaliteli Bir Hosting Seçin


İnternette başarılı olabilmeniz için, web sitenizin daima açık ve hızlı bir yayın hayatının olması şarttır. Yavaş çalışan, olmadık zamanlarda kullanıcıyı yavaşlatan bir web sitesi size kazanç yerine zarar getirecektir. Bu sebepten, e-ticaret siteleri çok sayfalı ve ziyaretçili web siteleri için paylaşımlı hosting seçeneğini önermiyoruz. Başlangıç paketleri olarak, vds sunucu paketleri tercih edilebilir.
Geliştirilebilir Bir Yazılım İle Yola Çıkın
Unutmayın ki, internette yarın, dün geliştirilen her şey eskimiş olacaktır. Müthiş bir hızda değişim gösteren internette, bu değişime ayak uyduracak bir yazılım altyapısı ile çalışmalısınız. Bunun da en basit yolu bir içerik yönetim sistemi ile çalışmaktır. Bir içerik yönetim sistemi ile her zaman güncel bir yazılıma sahip olabilirsiniz. Fakat müstakil bir yazılımın geliştirilmesi için firmanızda daima bir yazılım uzmanı bulundurmanız gerekecektir. İçerik yönetim sistemlerinden WordPress, Drupal ve Joomla seçeneklerini araştırıp, aralarından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

İçeriklerinizde Özen Gösterin


Sadece kaliteli bir web tasarım ile başarılı olamayacağınız gibi, web tasarım sonrası, internet sitenize gireceğiniz içeriklerin de kaliteleri çok önemlidir. Kaliteden asla ödün vermeyin. İnternet siteniz sizin mağazanız, iş yeriniz, ofisiniz kadar özenli olmalı. Günümüzde birçok işletmenin internet sitesi, ofisinden, mağazasından ya da iş yerinden daha çok ziyaret almakta. Bu üzerinde durulması gereken gerçekte bize şunu göstermekte, web siteleri özenli ve kaliteli olmalı.

Seo İle Geleceğe Başarılı Girin


Kaliteli bir web tasarım sonrasında, web sitenin içeriği de, arama motorları kriterlerine uygun olarak doldurulmalıdır. Seo kriterlerine uygun olarak doldurulmuş ve günlük olarak içerik girilmeye devam eden web siteleri, gelecekte başarıyı yakalayacak olan web siteleridir. Seo, yapılmaya başlandığı tarihte size bir başarı veya kazanç vermez. Seo’nun meyvesini çok uzun zamanlar sonra toplamaya başlarsınız.
Bu sebepten, herhangi bir içerik yönetim sistemi ile çalışacaksanız, sisteminize kesinlikle bir seo eklentisi kurmanızı tavsiye ederiz.

Dijital Pazarlama İle Web Sitenizi Güçlendirin


Yeni dünyanın yeni pazarlama biçimi olan dijital pazarlama ile web’de daha başarılı olabilirsiniz. Dijital pazarlama dev bir ağaçtır. Sayısız daldan oluşur. Bu dalların her birisi size ayrı kullanıcılar ve sonuç olarak kazançlar getirir.

Yorumlar