WooCommerce Nedir? Nasıl Kullanılır? Seo Açısından Değerlendirme

WooCommerce, WordPrss için geliştirilmiş, WordPress'e özel bir e-ticaret eklentisidir. WordPress sistemi kurulduktan sonra, eklenti mağazasından indirilmesi ve kurulması çok basittir. WooCommerce ile kullanılabilen başka ek e-ticaret eklentileri de mevcuttur. Bu eklentiler ile WordPress e-ticaret sistemini geliştirmeniz, sektörünüze uygun hale getirmeniz mümkündür.

WooCommerce ürün ekleme de diğer e-ticaret sistemlerine göre kolaydır. WordPress kullanıcıları, WooCommerce kullanımında fazla zorlanmazlar. Bu yüzden, küçük işletmeler için WordPress e-ticaret iyi bir çözümdür.

WordPress'in eklentilerden oluşan bir sistem olması ile oluşan yavaşlamalar WooCommerce'ın kurulumundan sonra da yaşansa da, hızlandırma eklentileri ve vds sunucu gibi çözümlerle bu sorunlar çözülmektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça faydalı özelliklere sahip olan WordPress e-ticaret eklentisi, devamlı güncellendiğinden de güvenlik bakımından güçlü bir altyapıya sahiptir.

WordPress ile e-ticaret de, tema sıkıntısı da yoktur. Her ihtiyaca göre tema bulmak ve şekillendirmek mümkündür. ThemeForest gibi tema satış mağazalarından, WooCommerce için tema bulabilirsiniz.

WordPress e-ticaret eklentisi seo açısından da kendi içerisindeki özellikleri ile dikkat çekmektedir. Yoast seo gibi başarılı bir eklenti ile kullanıldığında, gerçek ve seo uyumlu ürün eklemeleri yapmanız mümkün olur. Kısa açıklama ve uzun açıklama bölümleri ile seo uyumlu içerikler üretmeniz mümkündür. Bu alanlarda istenilen şekilde yazı ve görsellerin paylaşılması ve tasarlanması da WordPress'in çekirdek özelliklerindendir.

Zira WordPress'in son güncellemesi olan 5.4.1'den sonra blog yazım araçları daha da fazlalaşmış ve kullanışlı bir hale getirilmiştir.


WooCommerce'ın eklenti olarak desteği de AutoMattic firması tarafından yapılmaktadır. Ayrıca destek forumlarından da detaylı bir şekilde yardım almanız mümkün olmaktadır. Geliştirme konusunda, ülkemizde WordPress geliştirici sayısı fazladır. Bu yüzden e-ticaret sitesi olarak WordPress'in seçilmesi de mantıklıdır.

WordPress e-ticaret eklentisi, birçok ücretsiz eklenti ile desteklenmekte ve ihtiyaca göre şekillendirilebilmektedir. Eklentiler ücretsiz kullanılabildiği gibi, artı özellikler istendiğinde ücretli sürümleri ile daha iyi performanslı bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün olmaktadır.

Sonuç olarak, WordPress tabanlı bir e-ticaret sitesi küçük işletmeler için kolay ve maliyeti düşük bir seçimdir. Fakat kullanım bakımından diğer e-ticaret sistemlerinden farklı olduğundan, ürün çalışmalarını yapacak kişilerin daha önceden WordPress kullanmış kişiler olması önemlidir.


Yorumlar