Seo Uyumlu İçerik İle Web’de Güçlü Olun!

İnternet bir okyanus gibi büyük, başarılı olması zor bir yerdir. İnternette başarılı olabilmek için, hayatımızın her anında kullandığımız arama motorlarında var olabilmek gerekiyor. Sade bir web sitesi ile artık başarılı olmak bir hayal. Web sitesi sadece bir başlangıç. Web tasarıma yatırılan para, o web sitesinin başarılı olacağı anlamına gelmiyor maalesef. Aslında iş, web tasarım bittikten sonra başlıyor. Çünkü asıl mesele, web sitelerini gerçek bir işletme gibi kullanmak.

Seo Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

Aslında kısaca özetlemek gerekirse, özgün ve gerçeği yansıtan her içerik seo uyumlu diyebiliriz. Hayali üretilmiş, arama mo0toru botlarını aldatma amaçlı yapılmış tüm içerikler, devamlı geliştirilen arama motoru algoritmaları tarafından zaman içerisinde çöp olmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Bir web sitesine yapılan içerik girişleri, arama motorlarında başarılı olmak için değil, kullanıcıların yararına yapılması gerekmektedir. Anlamsız, yanıltıcı, zaman kaybettiren internet siteleri bugün olmazsa, en yakın zamanda arama motorları tarafından cezalandırılmaktadır.

Yakın zamanda olduğu gibi, ülkemizdeki bazı basın kuruluşlarının Google tarafından web site bazında cezalandırılması da buna bir örnektir. Çünkü arama motorları kullanıcılarına en mükemmel sonuçları vermek için tasarlanmış algoritmalardır.

Seo uyumlu içerik, e-ticaret yapılıyorsa ürünler, blog yazılıyorsa yazı ve görseller gibi çalışmaların, arama motorları kriterlerine uygun olarak hazırlanmasıyla oluşturulur.

Örneğin, 300 kelimelik bir yazı içinde azami 3 kez anahtar kelimenin geçmesi gerekirken, kısa yoldan başarı bekleyenlerin anahtar kelimeyi 9 sefer kullanması, arama motorlarının gözünden kaçmamaktadır. Bu yazılımlar o kadar gelişmiş altyapılara sahiptir ki, web sitenizin geçmişte ve bugün yaptığı çalışmaları karşılaştırarak bile analiz yapma teknolojileri vardır.


Web’de Başarı İçin, Google Seo!

İnternette başarılı olmayı kafaya koyduysanız ve gerçekten bunu yapmak istiyorsanız, öncelikle bir web sitesi edinin. Sade bir web tasarım ile dizayn edilmiş, hızlı ve karışık olmayan bir yapıda olmasına dikkat edin. Tavsiyemiz her zaman içerik yönetim sistemlerindendir. Drupal, Joomla ve WordPress hangisi olursa olsun, araştırmalı ve sektörünüze, becerinize hangisi daha uygun seçmelisiniz.

Tabii ki bunu 3 adet içerik yönetim sistemi ile sınırlandırmak yetmez. E-ticaret yapacaksanız Magento, PrestaShop ve Opencart gibi seçimleri de göz ardı etmemelisiniz. Google seo için açık kaynaklı bir yazılım kullanmanız, arama motorlarında, diğer rakiplerinize karşı sizi ön planda tutacaktır. Çünkü arama motorları açık kaynaklı web sitelerini daha çok severler.


Yorumlar