Seo Çalışması Yaparken Video Desteğini Unutmayın

Web sitelerinin, organik olarak arama motorlarında başarılı olabilmeleri için yapılan çalışmaların geneline, seo çalışması denir. Seo çalışmasının içerisinde, tekil anahtar kelime çalışmasından, görsel altı etiketlere kadar, onlarca madde vardır. Bu maddelerin bir tanesi bile eksik olursa, seo çalışması da eksik kalmış olur. Arama motorlarının seo kriterlerine uygun bir şekilde çalışmak, size ve web sitenize, gelecekte başarı getirecektir.

Seo çalışması ile başarıya giden yolda, videoların önemi çok büyüktür. YouTube’un Google altyapısı ile birleşmesinden sonra, seo açısından videoların önemi daha da artmış bulunuyor. İçeriklerinizin hepsinde olmasa da, zorlu anahtar kelimelerin çalışmalarında, video kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bir kılavuz sitesi ya da ders sitesi veya bir e-ticaret siteniz olabilir. Hiç fark etmez. Videolar ile içeriklerinizi süsleyebilir hem de bunu web sitenizin hosting hesabına yük olmadan kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Bir YouTube Kanalı Açın!

Web sitenizin seo çalışmasına destek amacı ile video çekmeye karar verdiyseniz, hiç vakit kaybetmeden bir YouTube kanalı açın. YouTube kanalı açmak oldukça basit. Kanal açmanızdaki sebep hem YouTube üzerinden trafik almak, hem de web sitenizin hosting hesabını, videoların aşırı disk alanı kaplamasından kurtarmak.

Videoların da bazı seo ile alakalı gereken çalışmalara tabi tutulması gerekiyor. YouTube Studio size bu konuda oldukça çok yardımcı olacak. Türkçe paneli ile ne yapmanız gerektiğini çok basit bir şekilde anlatmış ve uygulama ile izah etmekteler.

Hatta farklı YouTuber’lar ile bir video kanalı nasıl işletilir, bunun hakkında bile eğitim videoları bulmanız mümkün.

Videolarınız Kısa Olmalı

Ürün veya hizmetlerinize ekleyeceğiniz videolarınızı çok kısa tutmalısınız. Müşteriyi sıkmayacak şekilde, en az zamanda, en hızlı şekilde içeriği anlatacak, kullanıcılarınıza değer katacak videolar hazırlamalısınız. Videolar üzerinden, seo çalışması amacı ile tık alma amaçlı videolardan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Zira bu tip videolar size hem zaman hem de emek kaybettirecektir.

YouTube videolarını, web sitenizin istediğiniz sayfasına embed kodu ile eklemeniz mümkün. Bu embed kod içerisinde, videonun boyutu, açılma süresi de dahil olmak üzere çeşitli müdahale haklarınız da mevcuttur. Eğer herhangi bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız işiniz daha basit olacak. Uygun bir tema ve eklenti ile videolarınızı, yazılarınızın, ürünlerinizin ve diğer içeriklerinizin içerisine kolayca ekleyebileceksiniz.



Yorumlar