E-Ticaret de Başarı İçin Analytics

İnternetten satış yapıyorsunuz ve e-ticaret sitenize hangi ülkelerden veya yurtiçinde hangi illerden trafik geldiğini merak ediyorsunuz. Bu blog da sizlere konu ile alakalı kullanabileceğiniz bir Google hizmetini anlatacağız.
Google, bildiğiniz üzere sadece bir arama motoru değil aynı zamanda internet kullanıcıları ve internet sitesi sahipleri içinde mükemmel hizmetler sunan bir marka. Bu marka içerisinde bulunan ve internet sitesi sahipleri için mükemmel denilebilecek bir uygulamayı, Google Analytics i sizlere tanıtacağız.
Google Analytics, her türlü internet sitesinde kullanılabilecek ve kullanmaya başlanması ayrıca kullanışı oldukça kolay bir uygulamadır. Aynı zamanda mobil uygulaması da mevcuttur. Google Analytics site sahiplerine temin ettiği izleme kodu ile sitelere gelen ziyaretçileri izleyen ve bu ziyaretçileri rapor olarak sunan bir uygulamadır. Bu uygulamayı edinmek için öncelikle bir Google hesabı açmanız gereklidir. Google hesabı açıldıktan sonra ise şu sayfadan; Analytics "Bir hesap oluştur" adlı sekmeden yeni bir hesap açıyorsunuz. Sonrasında yazılım size bir izleme kodu tahsis edecektir.
Açtığüınız hesapta anlatıldığı gibi kodu web sitenize kopyalayın. Bunun sonrasında artık sitenize giren ziyaretçileri 7/24 izleyebilir ve nerelerden ne kadar ziyaretçi gelmiş ve hangi sayfalar ile ilgilenmişler bunları detaylı bir şekilde raporlayabilirsiniz. Bu hizmeti Google tamamen ücretsiz vermektedir.
Bu sistem üzerinden sitenize gelen ziyaretçilerin en çok ne ile ilgilendiklerine bakıp ona göre bir yol haritası çizebilirsiniz. E-ticaret siteniz varsa, hangi ürünlere daha çok ziyaret olmakta ve o ürünlere gelen fazla ziyaret sonucu örneğin, satış olmaması gibi sorunları dikkatle inceleyebilir ve nerelerde hata yaptığınızı bu raporlar ile daha rahat bulabilirsiniz. Google analytics oldukça fazla özelliğe sahip bir programdır. Aslında bu programı iyi kullanan kişi veya firmalar müşterilerinin ne istediklerini önceden bilebilirler. Sonuç olarak da bu, satış ve sonrasında da kazanca dönüşür.




Yorumlar