Arama Sonuçlarında Üst Sıralara Yerleşme Garantisi

Dünya çapında milyarlarca insan tarafından kullanılan arama motorlarında başarılı olmak her web sitesi sahibinin hayali. Özellikle ülkemizde en çok kullanılan Google ve Yandex arama motorlarında başarı için seo çalışmaları ve içerik üretimleri, son yılların en popüler işlerinden. Her web sitesi, daha çok kullanıcı veya müşteri için birbiri ile yarışıyor, devamlı içerikler ekleyerek, web sitelerini güncel tutmaya çalışıyor. Tabi bu çalışmalar belli kriterler dahilinde yapılıyor. Google ve Yandex gibi büyük arama motorlarının, arama sonuçlarında çıkabilmek için yapılması gereken birçok şey var. Bunlar yapılmadığında, ne kadar çok çalışırsanız çalışın, istediğiniz mevkiye gelmeniz çok zor.

Seo kriterleri göz önünde bulundurularak çalışıldığında, her web sitesi, er ya da geç netice alıyor ve gerektiği sıralamaya sahip oluyor. Seo çalışmaları, artık ülkemizde bir sektör tarafından yönetiliyor. Koskoca devasa bir sektör. Seo uzmanları, seo hizmeti veren şirketler ve seo uyumlu içerik üreten freelance çalışan kişiler. Sektör bir anda öyle büyüdü ki, kontrolsüz bir şekilde herkes “Uzman” ünvanını aldı. Fakat seo başlı başına bir uzmanlık alanı olduğundan, işinde, gerçekten en iyiler sonuç alabiliyor.

Müşterisini aldatmayanlar, gerçekleri konuşanlar, geç de olsa, müşterileri tarafından anlaşılıyorlar. Zira seo piyasasında da maalesef boş hayaller kuran ve insanları, yalan hedeflerle ticari hırslarına alet eden bazı firma veya kişiler de mevcut.


Seo %100 Başarı Olur mu?

Seo da başarı olabilir. Fakat bu yapılan çalışma, çalışma yapılan firmanın web sitesinin yazılım kalitesinden, sektördeki rekabetine, yüzlerce değişkene sahip bir konu. Yani herhangi bir web sitesinin seo çalışmasına başlanmadan önce aslında çok detaylı bir saha çalışması ve araştırması yapılmalı. Araştırma yapılmadan, gereken seo çalışması üzerinden gidilmeden sonuç almak maalesef çok zor.

Arama motorları algoritmaları, kimsenin emrinde değil. Bizler seo çalışması yapıyoruz ve eğer yaptığımız çalışma ile en iyi sıralamayı yakalayabiliyorsak, bu biraz da arama motorlarının ne istediğini bildiğimiz ile alakalı bir durum. Bunu bilmeden, yanlış yollara başvurup, kısa süreler için müşterilerinin web sitelerini, arama sonuçlarında ilk sıralara çıkaran firmalar, tutunamıyor, piyasadan çok geçmeden siliniyorlar.

Süper bir web tasarım için taahhüt verilebilir. Mükemmel bir yazılım için de. Hatta çok tıklama alacak bir reklam kampanyası için bile bir söz verebilirsiniz. Sonuç olarak bunların hepsini yapmak mümkün. Kimi para ile ilgili. Kimi mevcut olan yazılımla. Peki seo? Gerçekten seo için garanti vermek mümkün mü? Hiçbir arama motoru, sıralamalarını insan odaklı yapmıyor. Hepsinin belli başlı kriterleri var ve o kriterlere sahipseniz ve web sitenizin altyapısı, geçmişi başarı için uygunsa, başarılı olabiliyorsunuz. Arama motorlarında başarı satanlarla vakit kaybetmeyin. Seo da taahhüt verenlere inanmayın.


Yorumlar